Ugrás a fő tartalomra

2800 Tatabánya, Dózsa György út 58.


+36-34/300-170

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 18.
TSZC

    Korszerű vegyészlabor átadása a komáromi Alapyban

    A komáromi Alapy 60 éves jubilálása alkalmából nagy ajándékot kapott: átadásra került az új vegyészlabor

    Korszerű vegyészlabor átadása a komáromi Alapyban

    Duplán ünnepelt 2024.04.18-án a Komáromban a Tatabányai SZC Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola. Átadták az elkészült vegyész laboratóriumot, illetve az iskola fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából gálaműsort rendeztek.

    Zsidi Henriett igazgatónő elmondta, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint a Tatabányai Szakképzési Centrum jóvoltából elkészült az Alapy-iskola tanműhelyében az a laboratórium, amely a következő tanévben induló vegyésztechnikusi és gyógyszerkészítmény-gyártó képzés elindításához szükséges. A laboratórium korszerű felszerelésével a tanulók a legfrissebb technológiai tudást és gyakorlati tapasztalatot szerezhetik meg. Hozzátette, nagy szükség van vegyészekre, a környező cégek igényére hívták életre ezeket az új képzési formákat az intézményben. Az Alapyban egyébként a műszaki ágazatok voltak eddig hangsúlyosak.

    Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta, céljuk, hogy a munkaerőpiaci igényekre azonnal tudjanak reagálni. Hozzátette, Komáromban a vegyészképzésnek nem voltak hagyományai, így a pályaorientációs foglalkozások alkalmával kellett felkelteni a diákok érdeklődését az új képzési formák iránt.

    Molnár Attila polgármester arról beszélt, a városban tőkeerős gazdasági társaságok vannak, amelyeknek fontosak a képzett szakemberek.

    Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára azt mondta, a legújabb ismereteket akarják átadni a diákoknak, amelyhez felkészült oktatókra és megfelelő felszerelésre is szükség van. Rámutatott, a szakképzésnek térségi lakosságmegtartó ereje van, hiszen a térség fejlődésével annál biztosabban maradnak helyben a fiatalok.

    Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő elmondta, nagy ünnep ez az iskola életében, nem csupán azért, mert hat évtizede működik a tanintézet, hanem azért is, mert egy olyan képzést indítanak el szeptembertől, amely eddig nem volt jelen a térségben. Hangoztatta, egy jó szakmával tartalmas, sikeres életre, jó egzisztenciára lehet számítani. Arra is kitért, az intézmények, a pedagógusok nélkül nem sikerült volna digitalizálni és megreformálni a szakképzést, így az iskolának nem csak volt hatvan éve lesz, hanem újabb hatvan évre megalapozták az Alapy jövőjét.

    A születésnapi gálának a Jókai mozi adott otthont. Zsidi Henriett felidézte az iskola életének legfontosabb eseményeit. Az intézmény 1964 novemberétől vált önállóvá, elkészült az állandó épület, ahol, jelenleg is folyik a tanítás. Az akkori tanárok elbeszélése alapján, a diákok – szakoktatóik irányítása mellett – szinte teljes egészében maguk építették fel az iskolát. Az intézmény célja az, hogy friss tudást biztosítsanak a náluk tanuló fiataloknak.

    Köszöntötték az iskola korábbi igazgatóit is: Pőcze Lászlót, Árendás Lászlónét, Nagy Mariannát és Laki Lászlónét. Itt került átadásra az Alapy '60 programsorozat vetélkedőinek díjazása is. Az alapys diákok műsorral készültek, majd a Past Vibes zenekar ugyancsak színpadra lépett, amelynek egyik tagja, Goján Szabolcs szintén az iskola tanulója.

    A rangos eseményről több média is beszámolt, ahol további képek és információk találhatók a rendezvénnyel kapcsolatban:

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Sorbán Patrik az OSZTV verseny 9. helyezettje

    OSZTV eredmények a Bánki-Péchben

    Bánki - Péch Technikum gépgyártás-technológiai technikus versenyzői az OSZTV országos válogatóján 7. és 9. helyen végeztek, ezzel mentesültek a teljes szakmai vizsga letétele alól.

    2024. ápr. 26.
    TSZC
    Széchenyi CashDuó csapata átveszi a Társadalmi Innovációs Verseny fődíját

    Társadalmi Innovációs verseny fődíját nyerte a Széchenyi csapata

    Széchenyi CashDuó csapata a Társadalmi Innovációs Verseny fődíját nyerte, ezzel továbbjutottak a nemzetközi megmérettetésre

    2024. ápr. 23.
    TSZC
    Szakmai fórum a Mikesben az Óvodai nevelő képzésről

    Szakmai fórum az Óvodai nevelő képzésben

    Mikes adott otthont az Óvodai nevelő képzésben résztvevő intézmények szakmai fórumának

    2024. ápr. 11.
    TSZC


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Tatabányai Szakképzési Centrum

        2800 Tatabánya, Dózsa György út 58.

      • Telefon: +36-34/300-170

        E-mail: titkarsag@tszc.hu

        OM azonosító: 910006

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/001303/2015; E/2020/000065


      2024Tatabányai Szakképzési Centrum