Ugrás a fő tartalomra

2800 Tatabánya, Dózsa György út 58.


+36-34/300-170

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 18.
TSZC

  Korszerű vegyészlabor átadása a komáromi Alapyban

  A komáromi Alapy 60 éves jubilálása alkalmából nagy ajándékot kapott: átadásra került az új vegyészlabor

  Korszerű vegyészlabor átadása a komáromi Alapyban

  Duplán ünnepelt 2024.04.18-án a Komáromban a Tatabányai SZC Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola. Átadták az elkészült vegyész laboratóriumot, illetve az iskola fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából gálaműsort rendeztek.

  Zsidi Henriett igazgatónő elmondta, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint a Tatabányai Szakképzési Centrum jóvoltából elkészült az Alapy-iskola tanműhelyében az a laboratórium, amely a következő tanévben induló vegyésztechnikusi és gyógyszerkészítmény-gyártó képzés elindításához szükséges. A laboratórium korszerű felszerelésével a tanulók a legfrissebb technológiai tudást és gyakorlati tapasztalatot szerezhetik meg. Hozzátette, nagy szükség van vegyészekre, a környező cégek igényére hívták életre ezeket az új képzési formákat az intézményben. Az Alapyban egyébként a műszaki ágazatok voltak eddig hangsúlyosak.

  Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta, céljuk, hogy a munkaerőpiaci igényekre azonnal tudjanak reagálni. Hozzátette, Komáromban a vegyészképzésnek nem voltak hagyományai, így a pályaorientációs foglalkozások alkalmával kellett felkelteni a diákok érdeklődését az új képzési formák iránt.

  Molnár Attila polgármester arról beszélt, a városban tőkeerős gazdasági társaságok vannak, amelyeknek fontosak a képzett szakemberek.

  Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára azt mondta, a legújabb ismereteket akarják átadni a diákoknak, amelyhez felkészült oktatókra és megfelelő felszerelésre is szükség van. Rámutatott, a szakképzésnek térségi lakosságmegtartó ereje van, hiszen a térség fejlődésével annál biztosabban maradnak helyben a fiatalok.

  Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő elmondta, nagy ünnep ez az iskola életében, nem csupán azért, mert hat évtizede működik a tanintézet, hanem azért is, mert egy olyan képzést indítanak el szeptembertől, amely eddig nem volt jelen a térségben. Hangoztatta, egy jó szakmával tartalmas, sikeres életre, jó egzisztenciára lehet számítani. Arra is kitért, az intézmények, a pedagógusok nélkül nem sikerült volna digitalizálni és megreformálni a szakképzést, így az iskolának nem csak volt hatvan éve lesz, hanem újabb hatvan évre megalapozták az Alapy jövőjét.

  A születésnapi gálának a Jókai mozi adott otthont. Zsidi Henriett felidézte az iskola életének legfontosabb eseményeit. Az intézmény 1964 novemberétől vált önállóvá, elkészült az állandó épület, ahol, jelenleg is folyik a tanítás. Az akkori tanárok elbeszélése alapján, a diákok – szakoktatóik irányítása mellett – szinte teljes egészében maguk építették fel az iskolát. Az intézmény célja az, hogy friss tudást biztosítsanak a náluk tanuló fiataloknak.

  Köszöntötték az iskola korábbi igazgatóit is: Pőcze Lászlót, Árendás Lászlónét, Nagy Mariannát és Laki Lászlónét. Itt került átadásra az Alapy '60 programsorozat vetélkedőinek díjazása is. Az alapys diákok műsorral készültek, majd a Past Vibes zenekar ugyancsak színpadra lépett, amelynek egyik tagja, Goján Szabolcs szintén az iskola tanulója.

  A rangos eseményről több média is beszámolt, ahol további képek és információk találhatók a rendezvénnyel kapcsolatban:

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pedagógusnapon díjazott kollégák fényképe

  Pedagógusnap

  Pedagógusnap alakalmából köszöntöttük az oktatóinkat, díjaztuk a kiemelkedő munkát végzett kollégákat.

  2024. máj. 28.
  TSZC
  Dr. Hankó Balázs beszédet mond a GINOP Plusz-5.3.2 projektnyitó rendezvényen a Tatabányai Szakképzési Centrumban

  GINOP Plusz-5.3.2 megnyitó rendezvény

  Dr. Hankó Balázs államtitkár volt a Tatabányai Szakképzési Centrum vendége a GINOP Plusz-5.3.2 projektnyitó rendezvényen

  2024. máj. 22.
  TSZC
  Ballagó diákok

  Ballagás 2024

  Szakképző iskolai tanulóink elballagtak

  2024. máj. 6.
  TSZC


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Tatabányai Szakképzési Centrum

    2800 Tatabánya, Dózsa György út 58.

   • Telefon: +36-34/300-170

    E-mail: titkarsag@tszc.hu

    OM azonosító: 910006

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/001303/2015; E/2020/000065


   2024Tatabányai Szakképzési Centrum