Ugrás a fő tartalomra

2800 Tatabánya, Dózsa György út 58.


+36-34/300-170

Széchenyi 2020

Hírek


2023. nov. 10.
TSZC

  Pályaválasztási és Szakmanap

  Ismét megrendezésre került a Pályaválasztási és Szakmanap

  Pályaválasztási és Szakmanap

  A november 9 és 10.-e között a megrendezésre került Pályaválasztási és Szakmanap rengeteg diákot vonzott hétvégén Tatabányára a Földi Imre Sportcsarnokba. Az esemény megnyitóján dr. Hankó Balázs, Innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő, és Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Vármegye főispánja osztotta meg gondolatait.

  Az látogatók a kiállító iskolák standjainál érdeklődhettek a tatai, tatabányai, oroszlányi, kisbéri és komáromi járás középfokú képző- és szakképző intézményeinek képzéseiről, a résztvevő szakemberek segítségével pedig betekintést nyerhettek az egyes szakmákba és ösztöndíj-lehetőségekbe. Többek között megismerkedhettek a Honvéd Kadét Programmal, illetve a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság is bemutatókkal készült a számukra.

  Az interaktív bemutatók és foglalkozások mellett pódiumbeszélgetések keretein belül is kaphattak tájékoztatást a szakmákban rejlő lehetőségekről: a beszélgetések alkalmával Nagy Edina, a TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója beszélgetett Molnár Zoltánnal, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság címzetes rendőr főtörzszászlós körzeti megbízottjával. Müllerné Liczki Melinda, a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola igazgató-helyettese Tiba-Szőgyényi Andreával, a Gasztro Kristály Zrt. Kristály Imperiál Hotel****Tata szállodavezetőjével, illetve Vargáné Vojnár Katalin, a TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium igazgatója beszélt a gyakorlati helyeket biztosító munkáltatókkal szakmaszeretetről, karrierútról. További beszélgetéseket is hallhattak a látogatók, többek között Bauer Attilával, a TSZC Bánky Donát-Péch Antal Technikum igazgató-helyettesével, Herbertné Orbán Ildikóval, GRUNDFOS Magyarország Kft. szenior HR specialistájával, Csomó Zoltánnal, a MOL-LUB Kft. szenior HR specialistájával, valamint Albert Szilviával, a Sanmina-SCI Magyarország Kft. üzemeltetési vezetőjével. Ezen felül Zsidi Henriett, a TSZC Alapy Gáspár Technikum és Szakképőző Iskola igazgatója és Molnár Ágnes, a Mylan Hungary Kft. képzési vezetője beszélgettek, valamint Zwickl Krisztián, a TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola igazgatója a Schatz-Ház Kft. cégvezetőjével, Bodnár Csabával, illetve Gács Nóra, a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum igazgatója Barczai-Wágner Anikóval, a  tatabányai Szent Borbála Kórház ápolási igazgatóhelyettesével.

  A program alatt kivetítőkön és ledfalon tekinthették meg az érdeklődők a megyei középiskolák, munkáltatók, szakmai szervezetek kisfilmjeit, bemutatkozó és szakmabemutató videóit.

  A kiállítást díjátadó zárta, amely során a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum elnyerte “Az Év Kiállítója” I. helyezett díját, valamint közönségdíjat kapott a Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola. A díjakat pedig Dr. Szerencsés László, a KEV Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve Zölde Mónika, a KEV KH Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának főosztályvezetője adta át. Végezetül pedig a kétnapos esemény Zöld Mónika szavaival zárult.

  További képek a rendezvényről: itt

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Bánki-Péch Technikum logója

  OSZTV sikerek a Bánki-Péchben

  Tatabányai SZC Bánki Donát - Péch Antal Technikumának 4 szakmájában közel 20 tanuló ért el 60% feletti eredményt az OSZTV területi előválogatóján és ezzel mentesül a szakmai vizsga interaktív része alól.

  2024. febr. 12.
  TSZC
  Díjátadó I. helyezés

  Európai Hulladékcsökkentési Héten I. helyezést ért el a Mikes

  A Tatabányai SZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium a 2023. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét Oktatási intézmény kategóriában az I. helyezést érte el.

  2024. febr. 10.
  TSZC
  Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny vármegyei döntő I. helyezés

  Országos döntőbe jutott az egészségügyis versenyző

  A Tatabányai SZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum tanulója a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjébe jutott.

  2024. febr. 1.
  TSZC


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Tatabányai Szakképzési Centrum

    2800 Tatabánya, Dózsa György út 58.

   • Telefon: +36-34/300-170

    E-mail: titkarsag@tszc.hu

    OM azonosító: 910006

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001303/2015; E/2020/000065


   2024Tatabányai Szakképzési Centrum